Pojavila se nova "žrtva" južnoameričkog klana u PSG-u

Ni on nema minutažu koju želi

Pojavila se nova "žrtva" južnoameričkog klana u PSG-u

E. Čaušević

PSG je ovog ljeta doveo nekoliko zvučnih pojačanja, ali je jasno da Mauriciju Pochettinu nije baš jednostavno da sve igrače uklopi tako lako u odličan tim.

Parižani na raspolaganju imaju zaista mnoštvo sjajnih fudbalera zbog čega Pochettino ne može dati šansu baš svim igračima koliko bi oni to sigurno željeli.

PSG je ovog ljeta doveo Lionela Messija, Gigija Donnarummu, Giorginija Wijnalduma, Sergija Ramosa i Achrafa Hakimija za kojeg je jedino klub morao izdvojiti obeštećenje dok su ostali došli besplatno.

Wijnaldum je napustio Liverpool nakon isteka ugovora i mnogi su bili sigurni da će karijeru nastaviti u dres Barcelone s kojom je imao sve dogovoreno.

Međutim, u posljednji trenutak javio se PSG koji je ponudio Nizozemcu više novca što je on na kraju prihvatio. Wijnaldum je odlučio da potpiše za PSG, ali čini se da to nije bila prava odluka za njega.

Nedavno je priznao da je razočaran statusom u ekipi i da je očekivao da će dosta više igrati. No, ispred njega šansu je dobio Leandro Paredes, a francuski mediji špekulišu da se iza svega toga krije "južnoamerički klan".

Navodno, igrači koji dolaze iz Južne Amerike su stvorili svoj klan i imaju odličan odnos s Pochettinom. Bilo je špekulacija da je upravo zbog tog lobiranja Keylor Navas dobio prednost ispred Donnarumme koji je kao veliko pojačanje stigao u klub.

L'Equipe piše da je Wijnaldum sada nova "žrtva" tog klana jer nikako da se izbori za mjesto u ekipi. Ugledni francuski portal navodi da Paredes ima prednost zbog lobiranja južnoameričkog klana iako je ljetos bio na izlaznim vratima kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovo nije prvi put da se priča o klanovima u svlačionici PSG-a. Navodno, glavnu riječ imaju Messi, Di Maria, Neymar i Icardi koji "guraju" Paredesa u prvi tim, a s druge strane u potpunosti ignorišu Wijnalduma i na treninzima mu ne daju nikakvu podršku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije