Nema više skrivanja: Poznat razlog loših odnosa Neymara i sportskog direktora PSG-a
Priča se da će Neymar biti prodan Chelseaju za 60 miliona eura.

Campos i Brazilac na ratnoj nozi

Nema više skrivanja: Poznat razlog loših odnosa Neymara i sportskog direktora PSG-a

Eldar Ganibegović

Situacija u PSG-u nije nimalo dobra. Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru tim igra jako loše, a posljednji veliki udarac koji su dobili jeste poraz od Bayerna u Ligi prvaka, prije kojeg je Neymar otkrio da je bilo nesuglasica sa sportskim direktorom Luisom Camposom.

Nakon poraza od Monaca, a prije poraza od Bayerna, Neymar je priznao da je Luis Campos posjetio svlačionicu i da je bilo određenih razmjerica i nesuglasica.

"Došlo je do rasprave, nismo se složili oko nekih stvari. Svađali smo se, ali to se uvijek dešava. Svađam se i sa djevokom pa nastavimo biti zajedno", rekao je Neymar pa dodao:

"Fudbal nije samo ljubav, ponekad se svađate da biste se poboljšali. Istina je da nismo bili dobri i da PSG nije navikao da gubi."

Nakon svega, francuski mediji otkrivaju zapravo razloge zbog kojih brazilski fudbaler i sportski direktor PSG-a nisu u dobrim odnosima, a radi se o povrijeđenom egu Neymara.

Došavši prošlog ljeta u PSG kao prava garancija uspjeha, Luis Campos je sa sobom doveo trenera Christophea Galtiera s kojim je odlično sarađivao u Lilleu.

Oglasi

Istovremeno, sportski direktor je namjeravao napraviti određene promjene u timu, a jednu od njih predstavljao bi i odlazak Neymara.

Međutim, Brazilac nije napustio PSG, ali Campos se ne predaje i želi da Neymar ode na kraju ove sezone. Zbog toga južnoamerička zvijezda ne podnosi sportskog direktora kluba, a to se u punoj mjeri osjeti u svlačionici tima, prenosi L'Equipe.

Jučer je objavljena vijest i da je dogovorena prodaja Neymara. Vlasnik kluba iz Pariza Nasser Al-Khelaifi spreman je da se sastane sa Chelseajem kako bi dogovorio prodaju bivšeg napadača Barcelone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Cifra koja kruži u medijima kada je transfer Neymara iz glavnog grada Francuske u glavni grad Engleske u pitanju je 60 miliona eura, a posao bi se završio na ljeto. 

Neymar je u PSG stigao 2017. godine iz Barcelone za 222 miliona eura, što je bio i ostao najveći transfer u historiji fudbala. Šest godina kasnije Neymar bi trebao otići za mnogo manji iznos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi