PSG pobijedio Monaco i osvojio Kup Francuske

Parižani slavili sa 2:0

PSG pobijedio Monaco i osvojio Kup Francuske

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras su u finalu Kupa Francuske pobijedili Monaco sa 2:0.

PSG je uspio da dođe do novog trofeja jer su večeras u finalu bili bolji od Monaca, te čini se će uspjeti spasiti ovu sezonu.

Parižani su ostali bez Lige prvaka i ove sezone, ali su večeras osvojili Kup Francuske i još uvijek su u igri da odbrane titulu prvaka ove zemlje.

PSG je dosta bolje otvorio utakmicu i u 19. minuti uspio je doći do prednosti. Mbappe je iskoristio grešku odbrane Monaca, te je uposlio Icardija kojem nije bilo teško da zatrese mrežu protivničke ekipe za 1:0.

Monaco je prvui veliku šansu imao tek u 70. minuti. U prilici je bio Martins koji je sjajno šutirao, ali je prečka spasila Parižane.

Nakon toga PSG je u 80. minuti ponovo zaprijetio. Mbappe sa nekih 25 metara na sjajan način lobuje golmana Monaca, no ovaj put prečka je saveznik kluba iz Kneževine.

No, već u narednom napadu Parižani su sve riješili u ovoj utakmici. Di Maria je upisao odličnu asistenciju, a pogodak za konačnih 2:0 postigao je večeras sjajni Mbappe.

PSG je uspio lagano privesti ovo finale kraju i doći do novog trofeja, dok se igrači Monaca večeras i nisu baš proslavili.

Treba dodati da je PSG večeras bio bez Neymara koji nije igrao zbog suspenzije, te je utakmicu odgledao s tribina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi