"Nula" Monaca i PSG-a, Donnarumma čudima "čupao" svoju ekipu
FOTO: EPA

Branio je sjajno

"Nula" Monaca i PSG-a, Donnarumma čudima "čupao" svoju ekipu

E. Oštraković

Monaco i PSG podijelili su bodove u okviru 24. kola Ligue 1 u utakmici bez golova.

Prva prilika viđena je u 5. minuti kada je Balogun šutirao po sredini gola, ali je Donnarumma odbranio njegov pokušaj.

Nova prilika za domaću ekipu viđena je u 16. minuti kada je Minamino šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali ponovo je Donnarumma dobro reagovao.

Uspjeli su domaći u 25. minuti postići gol, ali je on zbog nedozvoljene pozicije poništen pa se Ben Yedder uzalud radovao.

Do kraja prvog poluvremena domaća ekipa imala je još dvije jako dobre prilike. Prvo je Ben Yedder probao u 43., a zatim i Akliouche u trećom minuti sudijske nadoknade, ali niti jedan nisu matirali Donnarummu.

Prvu pravu priliku PSG je imao u 68. minuti preko Barcole, ali Majecki je prozreo njegovu namjeru i napravio je dobru odbranu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Novu odbranu upisao je Majecki u 76. minuti nakon šuta Vitinhe, a do kraja utakmice nije bilo većih prilika.

PSG je naravno ostao na prvom mjestu na tabeli sa 55 osvojenih bodova, dok je Monaco treći na tabeli sa 42 osvojena boda

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi