Mbappe počeo meč u prvom sastavu, a zatim nezapamćene scene na poluvremenu: "Ovo je kraj"

Dokaz da je sve gotovo

Mbappe počeo meč u prvom sastavu, a zatim nezapamćene scene na poluvremenu: "Ovo je kraj"

M. Šljivak

Kylian Mbappe na kraju sezone napušta PSG, a u redovima francuskog prvaka već se pripremaju za njegov odlazak. I večeras ga je trener Luis Enrique odlučio zamijeniti na poluvremenu, da bi nakon toga nastale veoma zanimljive scene.

PSG na kraju sezone ostaje bez Kyliana Mbappea. Nakon sedam godina on je odlučio dići sidro i otići u Real Madrid.

Trener francuskog prvaka navijače već polako navikava na odsustvo Mbappea. I večeras ga je odlučio zamijeniti, a na meču protiv Monaca je to učinio na poluvremenu.

Umjesto prve zvijezde ušao je Randal Kolo Muani, da bi zatim uslijedile scene koje su zaista nevjerovatne.

Oglasi

Mbappe se presvukao u svlačionici, potom je izašao na atletsku stazu stadiona Louis II u Monacu i pozdravljao je navijače svog nekadašnjeg kluba.

Umjesto da sjedne na klupu sa ostatkom ekipe, Mbappe je otišao na tribine. Tamo je sjeo s mamom Feyzom Lamari, koja se brine o njegovoj karijeri i nakon ovakvih scena svima je jasno: "Ovo je kraj".

[twitter]https://twitter.com/ActuTech_Foot/status/1763675540718789077[/twitter]

Ovakve scene su zaista nezapamćene u fudbalu. Mbappe je hladnokrvno otišao na tribine, fotografisao se s publikom i nasmijan gleda meč kao da uopšte nije ni bio na terenu u prvoj postavi.

Oglasi

Nakon ovoga je sasvim jasno da Mbappe jedva čeka da ode iz tima. Parižani se spremaju na život bez njega i vidjet ćemo kako će saradnja do kraja sezone izgledati.

Definitivno će biti zanimljivo čuti šta će na sve nakon ovakvih scena reći trener Parižana Luis Enrique.

Podsjetimo, Mbappe je 2017. godine stigao u PSG iz Monaca. Njegov ugovor je otkupljen godinu dana kasnije za 180 miliona eura, što je drugi najveći transfer svih vremena.

Dominirao je Mbappe prethodnih godina s PSG-om u Francuskoj. Međutim, izostao je rezultat u Evropi i silna ulaganja katarskih vlasnika bila su uzaludna.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na kraju je i francuski reprezentativac odlučio reći zbogom ovom timu. Već je postigao dogovor s Realom i od naredne sezone će nositi dres kraljevskog kluba iz Madrida.

Mbappeu je ovo večeras bio 293. meč u dresu pariškog velikana u kojem je zabio 244 pogotka uz 105 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi