PSG na udaru zbog skromne donacije za borbu protiv koronavirusa
Foto - EPA

Izdvojili nešto novca

PSG na udaru zbog skromne donacije za borbu protiv koronavirusa

M. Šljivak
Teme:

Francuski prvak PSG odlučio je novčano pomoći ugrožene ljude tokom pandemije koronavirusa.

Rukovodstvo francuskog tima odlučilo je donirati 100.000 eura u fondaciju s kojom već ima saradnju, a koja se brine za pomoć djeci, starijim osobama, te beskućnicima.

Oni su se na ovaj potez odlučili kako bi pomogli u borbi protiv pandemije koronavirusa, a ovaj novac je dodatak na cifru od 400.000 eura koliko će fondacija dobiti za redovne aktivnosti u naredne tri godine.

Međutim, činjenica da su za pandemiju koronavirusa izdvojili 'samo' 100.000 eura razljutila je mnoge. To se jasno vidi na društvenim mrežama, gdje su ljudi u apsolutnoj nevjerici.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mnogi se pitaju zašto donacija nije mnogo veća s obzirom na to da je PSG jedan od najbogatijih timova svijeta i kada se zna da njihovi fudbaleri imaju ogromne plate.

Dosta svjetskih zvijezda izdvaja novac za borbu protiv koronavirusa. Pep Guardiola, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su izdvojili po milion eura, NBA košarkaši daju ogromne donacije, ali i drugi bogati sportisti i klubovi.

Top Komentari

Bhf111
Nije puno na Neymara 220 miliona ali je za stare i nemocne ljude puno i 100000e.
2 0
Nikoizniceg
Apsurdno je kritikpvati zbog donacoje nekoga.. mogao je više, a nije.. opet je sve to dobro, donirao je...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi