PSG našao način da aktivira Neymarovu otkupnu klauzulu

Sada se za sve pita Barcelona

PSG našao način da aktivira Neymarovu otkupnu klauzulu

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su da je PSG jutros pokušao aktivirato Neymarovu otkupnu klauzulu od 222 miliona eura, ali su čelnici La Lige odbili istu.

Neymar je jučer saopštio da napušta Barcelonu i da ide u PSG čime je završena najveća transfer saga ovog ljeta. Međutim, sve se dodatno zakomplikovalo kada je La Liga odbila da prihvati novac od francuske ekipe. Predsjednik La Lige Javier Tebas izjavio je da neće prihvatiti ovaj depozit jer prema njegovom mišljenju PSG krši sva pravila UFEA-e i FIFA-e.

Iz La Lige su poručili da će prijaviti ovaj transfer, odnosno učiniti sve da se on ne realizuje. Međutim, PSG je smislio novi način kako bi aktivirao otkupnu klauzulu brazilskog igrača. Naime, advokati ovog kluba uputili su se direktno u Barcelonu, te će pokušati s klubom da odmah sve završe.

Ukoliko Barcelona prihvati ponudu da uzme 222 miliona eura od PSG-a francuski tim će onda moći zvanično da potpiše ugovor s Neymarom. Ipak, ne bi bilo iznenađenje da La Liga današnjim potezom odgodi ovaj transfer ukoliko se u sve to umješaju UEFA i FIFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti