Neymar stigao na medicinske preglede

Transfer veoma blizu realizacije

Neymar stigao na medicinske preglede

Brazilski napadač Neymar stigao je danas na medicinske preglede u Porto prije transfera u PSG.

Neymar je danas privatnim avionom sletio na aerodrom Francisco Sa Carneiro u Portu gdje će obaviti ljekarske preglede prije najvećeg transfera u historiji fudbala.

Sky Sport prenosi da će ekipa PSG-a danas uplatiti Barceloni 222 miliona eura, koliko iznosi otkupna klauzula, a da će Brazilac kao novi igrač francuske ekipe biti predstavljen sutra. 

Neymar će u PSG-u zarađivati nestvarnih 666.000 eura sedmično, a potpisat će ugovor na pet godina. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Neymar je jučer stigao na trening Barcelone kako bi se oprostio od saigrača i trenera, a Barca je na Twitter profilu potvrdila da mu je dozvoljeno odsustvo sa treninga kako bi završio transfer u PSG.

Podsjetimo da je Neyamr stigao u Barcu na ljeto 2013. godine iz Santosa, a u dresu Katalonaca je u La Ligi odigrao ukupno 123 meča te je postigao 68 golova uz 53 asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi