Autobus jedva prošao: Navijači PSG-a napravili spektakl ispred stadiona

Parižani dočekuju Manchester City

Autobus jedva prošao: Navijači PSG-a napravili spektakl ispred stadiona

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a igraju večeras na svom stadionu meč polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju početak utakmice na Parku prinčeva u kojoj se očekuje dosta uzbuđenja jer je jasno da oba tima igraju itekako ofanzivno.

Navijači PSG-a odlučili su da večeras naprave pravi fudbalski ugođaj za igrače oba tima jer tribine Parka prinčeva izgledaju zaista fantastično.

Oni su odlučili da svojim koreografijama ukrase skoro cijeli stadion, a video kojeg je danas objavio PSG je oduševio fudbalsku javnost.

Tribine zaista izgledaju odlično i sigurno je da će i fudbaleri imati nešto ljepši i ugodniji osjećaj za utakmicu koja se igra pred praznim tribinama jer je ipak riječ o polufinalu Lige prvaka.

Međutim, navijači PSG-a potrudili su se da naprave i fantastičnu atmosferu kada su igrači njihovog tima stigli na stadion.

Oglasi

Naime, ispred Parka prinčeva su se okupili navijači PSG-a koji su navijanjem i bakljadom dočekali svoje igrače, ali i jasno im poručili da žele pobjedu u večerašnjoj utakmici protiv Cityja.

PSG je do polufinala ovog takmičenja stigao nakon što je u četvrtfinalu u dvije utakmice bio bolji od aktuelnog prvaka Bayerna, te su se tako Parižani osvetili Bavarcima za poraz u finalu prošle godine.

S druge strane, Manchester City je imao nešto lakši zadatak. Građani su u četvrtfinalu igrali protiv Borussije Dortmund i s ukupnih 4:2 uspjeli su se plasirati dalje.

PSG i Manchester City zadnji put su igrali još 2016. godine i to u četvrtfinalu ovog takmičenja. Tada je dalje prošao City koji je s ukupnih 3:2 otišao u polufinale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prva utakmica igrala se također na Parku prinčeva, a rezultat je bio 2:2. Golove za PSG zabili su Ibrahimović i Rabiot, a strijelci za City te noć bili su De Bruyne i Fernandinho.

City je u revanšu na Etihadu pobijedio sa 1:0 i uspio se plasirati dalje. Junak Građana bio je De Bruyne koji je postigao jedini pogodak na ovoj utakmici.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije