Al-Khelaifi: Odabrali smo novog trenera

Prvi čovjek Parižana

Al-Khelaifi: Odabrali smo novog trenera

Edmir Škorić
Teme:

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi odbio je mogućnost dolaska Zinedinea Zidanea.

Mauricio Pochettino nakon osvojene titule napušta Pariz i to je sada već jasno. Argentinski stručnjak je početkom 2021. godine izabran za novog trenera PSG-a, te su od njega imali velika očekivanja u ovom klubu koja očito nije uspio da ispuni.

Unatoč spomenutoj tituli, razočarenje je Liga prvaka, a novi trener će imati na raspolaganju najjače snage predvođene Kylianom Mbappeom, no javnost i dalje ne zna ko će biti Pochov nasljednik. Jedno je sigurno, Zidane koji se najviše spominjao - neće.

"Izabrali smo drugu opciju od Zidanea. Izabrali smo trenera koji će biti najbolji za ono što želimo da ostvarimo", rekao je Al-Khelaifi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Novi sportski direktor Luis Campos proteklih je dana pokušao uvjeriti Massimiliana Allegrija da dođe, a sada je najbliže klupi Galtier, koji je s Lilleom prije dvije sezone pokorio Francusku. Trenutno radi kao trener Nice, ali za 'samo' 10 miliona eura bi prešao u Pariz.

Ipak, još uvijek moramo pričekati da bismo saznali ko će upravljati silnim PSG-ovim zvijezdama i koji trener će biti pod pritiskom osvajanja Lige prvaka.

Top Komentari

Slana_carsija
Pored Musemica, Zizovica i Jagodica, oni uzimaju neke bezveznjake
8 2
miha_123
Nek dovodu koga hoce Ligu Sampiona osvojiti nece dok je Real tu
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi