PSG oborio novi rekord u domaćem prvenstvu

Parižani nemaju konkurenta za titulu

PSG oborio novi rekord u domaćem prvenstvu

Endin Čaušević
Teme:

Ekipa Paris Saint Germaina ove sezone u domaćem prvenstvu nema pravog konkurenta.

PSG je danas upisao ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Caena (0:3) i sada imaju čak 20 bodova više od drugoplasirane ekipe. Parižani ove sezone igraju sjajno u domaćem prvenstvu i još uvijek nemaju poraza. PSG-u je ovo danas bila 16 pobjeda u francuskom prvenstvu, te još imaju tri remija. Sa današnja tri boda PSG ima 51 bod na kontu nakon 19 odigranih kola.

To još nije uspjelo nijednoj ekipi u historiji Ligue 1, a sada se već može reći da će PSG odbraniti titulu u Francuskoj. Mašinerija katarskih bogataša bez većih problema prolazi svaku prepreku, a sasvim sigurno da će već u narednom kolu oboriti rekord po broju bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ekipa koju predvodi Zlatan Ibrahimović ove sezone može ciljati i na titulu Lige prvaka, a kako igraju u posljednje vrijeme to ne bi bilo iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije