PSG odabrao golmana za narednu sezonu
Nekoliko vrhunskih golmana se povezivalo sa francuskom timom, a čini se da je odluka konačno pala (Foto: EPA)

Stiže Čileanac

PSG odabrao golmana za narednu sezonu

M. Šljivak

Jedna od najkritičnijih tačaka u francuskom PSG-u je pozicija golmana. Rukovodstvo tima pokušava pronaći pravo rješenje na ovom mjestu jer Kevin Trapp i Alphonse Areola ne pružaju vrhunske partije.

Veliki broj golmana se povezivao sa dolaskom u redove PSG-a. Spominjali su se Gigi Donnarumma, Jan Oblak, Thibaut Courtois, Alisson Becker, ali na kraju su se u Parizu odlučili za dovođenje čileanskog golmana Claudija Brava.

Iskusni 34-godišnji čuvar mreže ima ulogu rezerve Edersonu u Manchester Cityju. Ne dobija previše prostora za igru, pa razmatra opcije o odlasku iz kluba.

Interes PSG-a je veoma ozbiljan. Bez ikakve dileme bi Čileanac preuzeo ulogu prvog golmana tima sa Parka Prinčeva i očekuje se da PSG uskoro pošalje i zvaničnu ponudu za Brava.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"PSG je interesantna opcija za Brava. To je veliki projekat i ako odluči da napusti City, biće to tim koji ima bitnu ulogu, nešto poput PSG-a", poručio je neimenovani izvor za čileanske medije.

Bravo je ugovorom za Građane vezan još dvije godine, a ukupno je od dolaska iz Barcelone 2016. godine nastupio 41 put za tim iz Manchestera. Ipak, klupa je učinila svoje i Brava bismo od naredne sezone mogli gledati u Parizu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi