Birali su dugo i konačno su odabrali čovjeka za PSG
Liga prvaka je jedini cilj bogatih vlasnika francuskog velikana i novi trener će imati zadatak da ih odvede do tog trofeja

Parižani se odlučili

Birali su dugo i konačno su odabrali čovjeka za PSG

Midhat Šljivak

Španski stručnjak Unai Emery neće nastaviti saradnju sa francuskim PSG-om.

Iako će bez ikakve dileme osvojiti naslov prvaka Francuske, neuspjeh u Ligi prvaka, što je bio glavni cilj tima, otvorio mu je izlazna vrata Parka Prinčeva.

Duga je lista kandidata za njegovog nasljednika. Spominju se Luis Enrique, Mauricio Pochettino, Antonio Conte, pa čak i Jurgen Klopp.

Međutim, rukovodstvo tima na čelu sa Nasserom Al-Khelaifijem ima svog favorita. Oni bi na klupi najradije vidjeli aktuelnog trenera Juventusa Maxa Allegrija. ESPN tvrdi da je Italijan za sada najbliži klupi Parižana i da će upravo on vjerovatno zamijeniti Emeryja.

Čelnici francuskog kluba smatraju da će sa Allegrijem najlakše doći do osvajanja trofeja Lige prvaka. Ovaj stručnjak je Juve vodio do dva finala u posljednje tri godine i u PSG-u smatraju da bi uz kvalitet koji tim ima, Allegri mogao kreuti po osvajanje najelitnijeg evropskog trofeja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Allegri od 2014. godine veoma uspješno vodi Bianconere. Osvojio je tri naslova prvaka Italije, tri Kupa, ali je dva puta gubio finale Lige prvaka.

Prije Juventusa radio je u Milanu, Cagliariju i Sassuolu...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti