Izletilo mu: Aguero otkrio naredni klub Lea Messija

Veliki prijatelji

Izletilo mu: Aguero otkrio naredni klub Lea Messija

A. Čaušević

Slučajno ili ne Sergio Aguero otkrio je naredni klub svog velikog prijatelja Lea Messija. Legendarnom kapitenu Gaučosa ugovor s PSG-om ističe uskoro i dogovora oko produženja još nema pa Aguerove riječi itekako imaju težinu. 

Aguero je iznenadio fudbalski svijet slučajnim otkrićem narednog Messijevog kluba. Izgleda da čovjek koji je obilježio jednu eru napušta Evropu.

Messiju ugovor s PSG-om ističe na kraju sezone, dosadašnji pregovori oko produženja su bili neuspješni, dok je ozbiljan interes počeo da pokazuje i Inter Miami.

Ipak, ako je vjerovati Agueru Messi će se vratiti u Argentinu i to u Newell's Old Boyse gdje je bio član akademije prije nego što je prešao u Barcelonu.

"On ozbiljno razmišlja o opciji da igra za Newell's", kazao je Aguero tokom jednog razgovora, a ne sve se ubacio i Maxi Rodriguez, drugi bivši reprezentativac Argentine.

"Kun je Kun, on jednostavno ne može da šuti", dodao je bivši član Atletico Madrida i još nekoliko evropskih klubova.

Oglasi

Ako je vjerovati najavama iz Argentine Messi će se sigurno pojaviti u dresu Newell'sa tokom Rodriguzeove oproštajne utakmice pošto je tri puta bio član tog kluba.

U Newell'su na Messijevo igranje u Rodriguzeovom oproštajnom meču gledaju kao neku testnu fazu navikanja na novi fudbal za čarobnjaka iz Rosarija.

Messi je pet godina bio član akademije ovog kluba, na nekim mečevima je čak i dohvatao lopte prije nego što se priključio La Masiji.

Otkako su doveli Cristiana Ronalda Saudijci pokušavaju da privole i njegovog argentinskog rivala, tačnije klub Al Hilal, međutim ta opcija se ne čini izglednom.

Iako ima 35 godina Messi je za sve osim za starog gvožđa. Pokazao je to u dresu Argentine osvajanjem Svjetskog prvenstva, dok sa 16 golova i 14 asistencija u dresu PSG-a pokazuje da je u odličnoj formi.

Top Komentari

Adrian
Ovom uvijek nesto izleti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti