PSG odustao od Alexisa iz zanimljivog razloga
Foto: EPA

Ne žele mu ponuditi ogromnu platu

PSG odustao od Alexisa iz zanimljivog razloga

Midhat Šljivak

Alexis Sanchez neće pojačati PSG ovog ljeta.

Iako je interes za Čileanca od strane viceprvaka Francuske bio zaista ogroman, oni su se odlučili povući iz borbe za Alexisa i to iz zaista zanimljivog razloga.

Možda PSG jeste jedan od najbogatijih timova svijeta, ali nisu željeli da za sjajnog napadača izdvoje platu od 320.000 eura na sedmičnom nivou. Oni smatraju da je to previše novca, te su odlučili da se povuku iz utrke za dovođenje Čileanca. 

Alexis će kako stvari stoje ostati u Arsenalu. Upravo su Topnici ponudili ovu platu svom najboljem igraču i on će postati uvjerljivo najplaćeniji fudbaler na Emiratesu.

Umjesto Sancheza, PSG se okreće finalizaciji pregovora sa napadačem Borussije iz Dortmunda Pierreom Emerickom Aubameyangom. Čini sve kako bi ga doveli na Park prinčeva, a da je Gabonac jako blizu dolaska u Pariz govori i činjenica da je već nekoliko dana u ovom gradu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za Alexisa interes je pokazivao i minhenski Bayern, ali ni Bavarci nemaju želju da izdvoje ogroman novac za njegovu platu, pa je najrealnija opcija ostanak u Londonu.

Sanchez je protekle sezone postigao 30 golova i imao je 19 asistencija u 51 utakmici za Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi