PSG "osigurao opstanak", Mbappe sigurno ostaje na Parku prinčeva

Aktivirana klauzula iz ugovora mladog Francuza

PSG "osigurao opstanak", Mbappe sigurno ostaje na Parku prinčeva

Kylian Mbappe je zvanično još uvijek na posudbi u PSG-u, ali je sada jasno da će on uskoro postati "punopravni" član lidera francuskog prvenstva, pošto je ispunjena čudna klauzula iz njegovog ugovora.

Naime, PSG je Mbappea doveo iz Monaca prošlog ljeta, ali će mladi Francuz ovu sezonu provesti na Parku prinčeva kao posuđeni igrač prije nego što, na kraju sezone njegov potpuni transfer u redove Parižana ne bude ozvaničen.

PSG je morao na ovakav način angažovati Mbappea kako bi ispunio uslove FIFA-inog Financijskog Fair Playja, ali će Monaco svejedno inkasirati oko 180 miliona funti od transfera mladog ofanzivca.

Međutim, u njegov ugovor je bila uključena i jedna čudna klauzula, ako znamo da se radi o PSG-u. Tako je PSG morao izbjeći ispadanje u niži rang ove sezone kako bi Mbappeov transfer bio kompletiran.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Parižani su u subotu na svom terenu sa 5:2 savladali Strasbourg, pa su sa nova tri boda sada na 68 bodova u šampionatu Francuske. Također, nakon ove pobjede je prestala postojati i teoretska šansa da PSG ispadne iz Ligue 1, pa je jasno da će Parižani na kraju sezone isplatiti milione eura Monacu i finalizovati transfer Kyliana Mbappea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi