PSG otpustio rezervni tim
(Foto: EPA)

Ne računaju na dobar dio fudbalera

PSG otpustio rezervni tim

Midhat Šljivak
Teme:

Francuski prvak PSG odlučio je napraviti veoma zanimljiv potez.

Rukovodstvo tima otpustilo je kompletan rezervni tim i on neće postojati od naredne sezone.

Razlozi za ovakav potez su sasvim jasni. PSG novac koji su ulagali u rezervnu ekipu sada želi prebaciti u mlađe kategorije i fokusirati se na njih.

U zvaničnoj objavi PSG je istakao:

"Okruženje u kojem je radio rezervni tim nije bio pogodan i igrači se nisu mogli pripremiti za korak naprijed i prvi tim. Mnogi mladi fudbaleri su preskakali rezervni tim i odlazili su pravo u prvi tim i zbog toga je sasvim jasno da nam rezervna ekipa nije neophodna", saopštio je PSG.

Pravi primjer su u posljednje vrijeme 17-godišnji defanzivac Loic Mbe Soh i 21-godišnji Christopher Nkunku, koji su bez obaveza prema rezervama imali stalne treninge sa prvim timom, a Nkunku je često dobijao šansu za igru kod Thomasa Tuchela.

Rezerve PSG-a su se takmičile u četrvrtom rangu francuskog fudbala, a sada će zahvaljujući njima jedan od timova koji su ispali iz ovog ranga sačuvati status.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG će tako sav novac usmjeriti na razvoj mladih fudbalera koji će odmah iz juniora direktno dobijati šansu u prvom timu.

Vidjet ćemo kako će se u budućnosti razvijati fudbalska škola PSG-a, a navodno u njoj već sada ima nekoliko zaista velikih talenata.

Oglasi