PSG-ov plan za Coutinhov transfer

Brazilac ovog ljeta seli u Pariz?

PSG-ov plan za Coutinhov transfer

Paris Saint-Germain je spreman okončati Coutinhovu "noćnu moru" u Barceloni.

Philippe Coutinho je trebao biti veliko pojačanje Barcelone, tako je i plaćen, ali se na Nou Campu nije snašao.

Ipak, bolje dane bi mogao dočekati na Parku prinčeva.

Španski AS tvrdi da Barcelona želi 100 miliona eura za Brazilca, što je u ovom trenutku kamen spoticanja za PSG koji mora pripaziti na svoje trošenje nakon nekoliko "astronomskih" transfera.

Plan PSG-a je, međutim, da proda Edinsona Cavanija i Thomasa Meuniera i tako prikupi dio novca.

Coutinho ne bi odmah bio kupljen, već bi ga PSG doveo na posudbu sa opcijom otkupa ugovora sljedećeg ljeta. Na taj način bi Parižani dobili više vremena za finansiranje trajnog transfera.

Kada su u pitanju Cavani i Meunier, PSG ne bi trebao imati previše problema sa njihovom prodajom s obzirom da itekako ima zainteresovanih za pomenuti dvojac.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prodajom Coutinha ovog ljeta Barcelona bi uštedila i 19 miliona eura koje bi morala isplatiti Liverpoolu (od kojeg je kupila Brazilca) ukoliko on dođe do 100 nastupa za tim sa Nou Campa.

Za vjerovati je i da Coutinho silno želi promijeniti sredinu s obzirom da su mu i navijači Barcelone okrenuli leđa nakon nekoliko vezanih loših partija ove sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Hahahaha... Da. Barcelona će vrhunskog igrača dati omiljenom PSG. Na posudbu. Hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi