Kevin-Prince Boateng je dobro otvorio oči čelnicima Barcelone

Totalni promašaj

Kevin-Prince Boateng je dobro otvorio oči čelnicima Barcelone

Endin Čaušević

Kevin-Prince Boateng je početkom ove godine došao u Barcelonu na posudbu iz Sassuola što je bilo veliko iznenađenje za fudbalsku javnost.

Barcelona je u januaru odlučila da angažuje iskusnog napadača, a nikome nije bilo jasno zbog čega je Boateng došao. Katalonci su tražili rezervnog napadača za Luisa Suareza, no odmah je bilo očito da je dolazak Boatenga bio veliki kiks.

Boateng je u dresu katalonskog kluba u drugom dijelu sezone odigrao tek nekoliko utakmica i nije uspio ništa zapaženo napraviti na terenu. Već se u prvom meču pokazalo da je njegov dolazak na Camp Nou totalni promašaj.

Barcelona mu je poručila na kraju sezone da neće otkupiti njegov ugovor i da će se on vratiti u Sassuolo. No, ono što je bitno jeste da su i čelnici kluba shvatili kakvu grešku su napravili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji objavili su jutros da u Barceloni znaju da je dovođenje Boatenga bila velika greška, te da takve poteze više ne smiju praviti u budućnosti.

Navodno, nakon ove propale investicije čelnici katalonskog kluba imaju jasan stav oko igrača sličnih Boatengu, odnosno da njima nije mjesto u Barceloni i da ih neće dovoditi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi