Igrači šestoligaša nikada neće zaboraviti ono što su im Mbappe i ostale zvijezde PSG-a napravile

Francuski kup

Igrači šestoligaša nikada neće zaboraviti ono što su im Mbappe i ostale zvijezde PSG-a napravile

Edmir Škorić
Teme:

PSG je bez većih poteškoća prošao u sljedeću fazu Kupa Francuske. Parižani su savladali šestoligaša rezultatom 7:0, a meč je obilježio Kylian Mbappe sa pet pogodaka, postavši tako prvi igrač PSG-a koji je u jednoj zvaničnoj utakmici postigao pet golova.

Nogometaši skromnog Pays de Cassela, unatoč teškom porazu, nakon utakmice ponijeli su samo ugodne emocije. Sportski direktor kluba sa sjevera Francuske progovorio je o iznenađenju koje je PSG priredio igračima Pays de Cassela.

"Cijelu sedmicu pregovaramo s PSG-om, htjeli smo iznenaditi naše igrače. Mogli su ući u svlačionicu Parižana, razmijeniti majice, slikati se i dobiti autograme. PSG nije napravio ništa slično za druge klubove. Pokazali su klasu na terenu i izvan njega. Pokazali su nam poštovanje tokom utakmice. To je magija Kupa: igrači iz malih klubova poput našeg mogu se suočiti s najvećim svjetskim zvijezdama.

Amateri igraju za Pays de Cassel, a kapiten ekipe je čak član pariških Ultrasa i odlazi na utakmice PSG-a. Bilo je teško vjerovati da će takva ekipa izdržati nalete PSG-a. Igrači Pei de Cassel otišli su kući u odličnom raspoloženju. Nakon utakmice u autobusu je vladala prekrasna atmosfera i izgledalo je kao da su u najmanju ruku oni izbacili PSG.

Pays de Cassel će pamtiti ovo večer, baš kao i Mbappe koji je postao jedini igrač u historiji PSG-a sa pet datih golova na jednoj zvaničnoj utakmici.

Oglasi

I 34-godišnji električar koji igra za Pays de Cassel, Alexis Zmijak, posebno će pamitit ovaj meč. Desni bek amaterske ekipe imao je priliku da se suočava sa zvijezdama kao što su Mbappe ili Neymar. On je, podsjetimo, član pariških Ultrasa i jedan od najvatrenijih navijača francuskog slavnog tima.

"Ako Mbappe krene prema golu, moraću da se zapitam šta da radim. Reći ću sebi: 'Hej, čekaj, uskoro ima utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna.' Nisam baš pod stresom. Ne možemo ništa izgubiti i za nas je to igra života. Za mene lično ova situacija je divna", rekao je Zmijak za Le Parisien, objašnjavajući zašto se pridružio ultrasima PSG-a.

"Pridružio sam se Ultrasima prije dvije godine. Htio sam da budem među pravim navijačima, jer nogomet doživljavam veoma strastveno. Kada sam na utakmici, želim da dam sve od sebe. Nije mi dovoljno samo da gledam meč", rekao je Zmijak.

Iako su iznenađenja u kupovima moguća i čuda se katkad događaju, apsolutno niko nije vjerovao da će šestoligaš na bilo koji način uspjeti da parira velikanu sa Parka prinčeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi