Luis Enrique stigao jučer, a već danas PSG predstavio dva spektakularna pojačanja!

Obojica stigla bez obeštećenja

Luis Enrique stigao jučer, a već danas PSG predstavio dva spektakularna pojačanja! · Zvanično

E. Čaušević

PSG je jučer ozvaničio dolazak Luisa Enriquea na trenersku poziciju, a već danas klub s Parka prinčeva predstavio je dva fantastična pojačanja.

PSG je nakon poprilično neuspješne sezone za njihove standarde i činjenice da ponovo nisu osvojili Ligu prvaka odlučio da napravi promjene u igračkom, ali i trenerskom kadru.

Jučer su Parižani potvrdili da Chrisophe Galtier više nije trener ovog kluba, a samo nekoliko sati kasnije Luis Enrique je potpisao ugovor i zauzeo njegovo mjesto.

Očekuje se da španski stručnjak napravi potreban "remont" u igračkom kadru i konačno donese Parižanima titulu prvaka Evrope koja se već godinama nestrpljivo očekuje.

Da će PSG i ovog prelaznog roka biti dosta aktivan na tržištu vidjelo se najbolje danas. PSG je predstavio dva velika pojačanja, a da za njih bude još bolje obojicu igrača uspjeli su dovesti bez obeštećenja.

Oglasi

Prvo je ozvaničen dolazak Milana Škriniara koji je stigao kao slobodan igrač iz Intera, te je s francuskim prvakom potpisao ugovor do ljeta 2028. godine.

Navijači nisu ni "procesuirali" dolazak Škriniara, a PSG je već objavio da je još jedno zvučno ime pojačalo ovu ekipu.

Riječ je o Marcu Asensiju koji je stigao također bez obeštećenja jer je španskom reprezentativcu prošle sedmice istekao ugovor s Real Madridom, te s Kraljevima nije uspio da dogovori nastavak saradnje.

Asensio je imao nekoliko ponuda iz Saudijske Arabije i Amerike, no na kraju je odlučio da će karijeru nastaviti u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Španac je s prvakom Francuske potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, te je stigao kao zamjena za Lionela Messija koji je otišao u Inter iz Miamija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi