Galatasaray krenuo po igrača zbog kojeg su navijači prvaka Turske ismijavali Edina Džeku

Svjesni su da to neće biti lako, ali...

Galatasaray krenuo po igrača zbog kojeg su navijači prvaka Turske ismijavali Edina Džeku

Endin Čaušević

Fenerbahče je dovođenjem Edina Džeke "prebacio lopticu" na ljutog rivala Galatasaray od kojeg se očekuje da odgovori istom mjerom. U Galati već znaju koga žele dovesti i izbor je pao na čovjeka zbog kojeg su navijači nedavno ismijavali bh. napadača.

Poznato je kolika netrpeljivost vlada između Fenera i Galate, a ovi turski velikani čak i tokom prelaznog roka se nadmeću i pokušavaju dovesti što zvučnije pojačanje.

Fenerbahče je postavio visoko ljestvicu dovođenjem Edina Džeke, a odgovor Galatasarayja se još uvijek čeka. No, čini se da u redovima prvaka Turske dobro znaju šta rade i ko im je glavna meta za ovo ljeto.

Riječ je o Mauru Icardiju koji je proteklu sezonu proveo na posudbi upravo u Galatasarayju gdje je briljirao i jedan je od najzaslužnijih što je ovaj klub došao do titule prvaka.

Icardijeva posudba je istekla prije pet dana, ali u Galati su spremni da ulože sve što mogu da dovedu Argentinca. Nisu odlučili da otkupe ugovor i čekali su ciljano kraj posudbe kako bi mogli s PSG-om pregovarati oko cijene.

Oglasi

Ono što Galati ide u prilog jeste da Icardi nema ništa protiv povratka u Istanbul jer je uživao prošle sezone i igrama se vratio u pravu formu.

Pregovori PSG-a i Galatasarayja su već počeli, a turski mediji pišu da je Icardijev transfer itekako moguć, te da bi obeštećenje moglo iznositi oko 12 miliona eura uključujući i bonuse.

Navijači Galate već sada se naslađuju i poručuju da je ovo pravi odgovor Feneru za transfer Džeke. Upravo su Džeku ismijavali nedavno zbog Icardija kada ga je Fenerbahče najavio kao svjetsku zvijezdu.

Icardija su iskoristili navijači Galate sa poruče da je on prava svjetska zvijezda, a ne Džeko i glavni argument bio im je koliko više pratitelja ima na Instagramu od ove dvojice napadača.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Priče da bi se Icardi mogao vratiti u Galatasaray su bacile u trans navijače ovog kluba jer su svjesni kakvo pojačanje bi on bio.

Podsjećanja radi, Icardi je u prošlooj sezoni za Galatu odigrao 26 mečeva i zabio je čak 23 gola i dodao tri asistencije, te nije ni čudo što turski velikan svim silama pokušava da ga vrati u Istanbul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi