PSG-ova lista pojačanja
Foto: EPA

Najbliži Parizu je Donnarumma

PSG-ova lista pojačanja

M. Šljivak

Novi francuski prvak PSG spremio je zanimljivu listu pojačanja za ljetni prelazni rok.

Dobro je poznato da je timu iz Pariza glavni cilj osvajanje trofeja Lige prvaka. Čine sve kako bi u tome uspjeli, pa će i ljetni prelazni rok iskoristiti kako bi dodatno pojačali svoj tim.

Nekoliko vrhunskih imena se povezuje da ovim timom. Poziciju golmana trebao bi popuniti mladi Gianluigi Donnarumma sa kojim su pregovori, kako navodi France Football, već počeli i očekuje se da on postane nova jedinica Svetaca.

Nije to sve što PSG priprema za ljeto. Interesuju se Parižani i za veznjaka Manchester Uniteda Paula Pogbu. Očekuje se da će poslati i ponudu za njega, a u veznom redu bi mu se mogao pridružiti i fudbaler Real Madrida Casemiro.

Još jedan fudbaler kojeg bi PSG rado vidio u svojim redovima je 17-godišnja zvijezda Fulhama Ryan Sessegnon. Radi se o jednom od najvećih talenata u Engleskoj koji već dvije sezone igra seniorski fudbal i nalazi se na meti mnogobrojnih ekipa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Parižani su navodno najbliži njegovom dovođenju i lako bi se moglo desiti da i on završi na Parku prinčeva.

Lista pojačanja pariškog kluba sigurno je još duža. Treba očekivati dosta promijena u ovom timu jer jednostavno ovaj klub želi da se popne na krov Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi