PSG pokušao u tajnosti dovesti dvojicu igrača Rome?

Lukav potez Parižana

PSG pokušao u tajnosti dovesti dvojicu igrača Rome?

Endin Čaušević

Januarski prelazni rok donio nam je mnogo uzbuđenja, a nekoliko zvučnih transfera ostvareno je posljednjeg dana prelaznog roka. Roma je bila u centru pažnje u posljednjim danima zbog sage oko Edina Džeke, no čini se da to nije bilo sve oko čega je rimski klub pregovarao u januaru.

Italijanski mediji objavili su danas da je PSG pokušao u "tajnosti" napraviti dogovor sa Romom. Dok je trajala saga oko Edina Džeke francuski klub je uveliko pregovarao s Vučicom oko Patricka Schicka i golmana Alissona.

Brazilski golman je ove sezone jedan od najvažnijih faktora svoje ekipe, a njegove sjajne odbrane nisu prošle nezapaženo. PSG je pokušao da ispod radara dovede Alissona, ali i Schicka koji je trebao biti rezerva za Edinsona Cavanija.

Međutim, u Romi se nisu usudili da prihvate ponudu od oko 60 miliona eura za ovaj dvojac jer nisu znali kako će završiti saga oko Edina Džeke, odnosno da dopuste da ostanu bez dvojice napadača. Na kraju su svi transferi propali i samo je Emerson Palmieri otišao u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, iz PSG-a neće tako lako odustati od Alissona kojeg će pokušati dovesti i na kraju ove sezone. Brazilac je svojim odbranama pokazao da se radi o sjajnom golmanu, te da nije bez razloga već nekoliko godina "jedinica" u selekciji Brazila.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi