PSG poslao veznjaka na posudbu u WBA
Foto: wba.co.uk

Grzegorz Krychowiak godinu dana u Engleskoj

PSG poslao veznjaka na posudbu u WBA

West Bromwich Albion je potvrdio da je Grzegorz Krychowiak stigao na jednogodišnju posudbu. Krychowiak na Hawthorns stiže iz PSG-a, a WBA će mu morati isplaćivati mjesečna primanja u iznosu od 470.000 funti.

Krychowiak je prošle godine stigao u PSG iz Seville za 34 miliona funti, ali je, od tada, u francuskoj Ligi 1 odigrao tek nešto manje od 700 minuta.

"Imao sam dosta ponuda iz Španije i Italije, ali ovo je veoma ambiciozan klub. Ovdje vlada odlična atmosfera", izjavio je poljski fudbaler za zvaničnu stranicu West Bromwich Albiona.

Prvi čovjek West Broma, John Williams, smatra dovođenje Krychowiaka značajnim potezom svog kluba, te ističe da 27-godišnji Poljak ima sjajnu reputaciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je sjajan dogovor za Albion i veoma smo zadovoljno što smo realizovali transfer. Grzegorz stiže s impresivnom reputacijom koja je pošteno zarađena. Njegov CV u evropskom fudbalu jasno govori o njegovim kvalitetama", istakao je Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi