Službeno: Gibbs potpisao za WBA

Napustio Arsenal

Službeno: Gibbs potpisao za WBA

Engleski premierligaš West Bromwich Albion doveo je u svoje redove Kierana Gibbsa. 

Fudbaler zadnje linije je nakon gotovo deset godina provedenih u timu Arsenala odlučio da potraži novi klub, a njegova nova destinacija je West Bromwich Albion s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. 

West Bromwich Albion nije saopštio koliko je izdvojeno novaca Arsenalu na ime obeštećenja, ali prema pisanju engleskih medija radi se o svoti od 7,5 miliona eura. 

"Sretni smo što smo doveli Gibbsa. Radi se o kvalitetnom igraču sa velikim iskustvom igranja u Premier ligi i Ligi šampiona, tako da smo uvjereni da će biti pojačanje", kazao je predsjednik kluba John William. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gibbs je u novom klubu zadužio dres sa brojem tri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi