PSG poželio Coutinha, ali su dobili neočekivan odgovor
Foto: EPA

Liverpool želi 100 miliona eura

PSG poželio Coutinha, ali su dobili neočekivan odgovor

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho odličnim je igrama u dresu Liverpoola privukao veliku pažnju na sebe.

Sjajni 25-godišnji ofanzivac povezivao se ranije s prelaskom u Barcelonu, ali su ponude Katalonaca odbijene, da bi ga proteklih dana u svojim redovima poželio vidjeti i PSG.

Pokušao je tim iz Pariza da otvori pregovore s Redsima oko potencijalnog transfera. Ipak, nisu ni slutili da će tim s Anfielda za svog najboljeg fudbalera tražiti čak 100 miliona eura.

Iako je francuski tim jedan od najbogatijih na svijetu, cijena koju Liverpool traži je prevelika. Oni ne žele ponuditi toliko novca, ali bi pristali na cijenu od 50 miliona eura.

Coutinho je član Liverpoola već četiri sezone. Došao je iz Intera za samo 13 miliona eura i sigurno je da će zarada Redsa od potencijalnog transfera biti zaista velika, bez obzira kada ga prodali.

Ugovor brazilskog fudbalera s engleskim velikanom važi do 2022. godine, a novi ugovor između dvije strane potpisan je u januaru ove godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored Liverpoola i Intera, Coutinho je u karijeri igrao još za Espanyol i Vasco da Gamu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti