Novi pravilnik za zvijezde PSG-a, jedna mjera je najradikalnija do sada

Sve će biti drugačije

Novi pravilnik za zvijezde PSG-a, jedna mjera je najradikalnija do sada

Admin Čaušević
Teme:

"Morate biti disciplinovani na terenu i izvan njega", bile su to riječi Christophea Gaultiera na dan njegovog predstavljanja za trenera Paris Saint-Germaina.

Ova izjava u skladu je s onom predsjednika kluba Nassera Al Khelaifija, danom krajem juna kako je zabavi došao kraj i da je vrijeme za ozbilnije stvari.

U Parizu i dalje traže nagradu za silne milione uložene posljednjih godina kako bi podigli trofej Lige prvaka. Zbog toga je nova strategija kluba nametnuti strogu disciplinu svim igračima u ekipi I kao rezultat ove promjene stava, PSG je angažovao Luisa Camposa kao svog novog sportskog direktora.

L' Équipe navodi da Campos ima puno povjerenje šeika Al-Khelafifija te da je postavio granice od prvog dana kada se upoznao s igračima. Jasno je dao do znanja da pravila treba donijeti i da su ih se svi dužni pridržavati. "Ako ima onih koji se ne slažu, slobodno mogu otići", dodao je.

Nova timska pravila - kako su postala poznata - brzo su implementirana u trening kampu Camp des Loges, a tiču se dolazaka u trening centar koji bi sada trebali biti između 8.30 i 8.45.

Igrači koji se kasno i bez razloga pojave pred vratima Camp des Loges trebaju se vratiti i otići kući. Neće moći obaviti niti individualne treninge.

Osim toga, obvezni obroci za doručak i ručak moraju biti bez mobitela. Dvojac Gaultier-Cambos želi potaknuti razgovore i igrače na priču za stolom i održati dobro raspoloženje koje već vlada u svlačionici.

Zabrana noćnih izlazaka

Najkontroverznija nova mjera je zabrana noćnih izlazaka. Prema pisanju Equipea, Luis Campos je upoznat s noćnim mjestima koja posjećuju igrači francuskog prvaka. Čak je tamo stavio i svoje ljude od povjerenja koji prate i nagledaju igrače.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovu mjeru odobrava Gaultier, koji je poručio da "ako ima igrača koji izađu izvan igrališta, oni će biti otpušteni. Nijedan igrač neće biti iznad tima." Do sada se nijedan igrač PSG-a nije usprotivio ovim mjerama.

U pariškom klubu je veliki broj igrača iz Južne Amerike koji jednostavno ne mogu odoljeti burnom pariškom noćnom životu, pa se s pravom postavlja pitanje ko će biti prvi igrač da prekrši pravilnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi