"U PSG-u su opsjednuti Ligom prvaka, sve osim osvajanja je neuspjeh"

Bivši trener Parižana

"U PSG-u su opsjednuti Ligom prvaka, sve osim osvajanja je neuspjeh"

Eldar Ganibegović

PSG dugo sklapa tim koji će osvojiti Ligu prvaka, no nikako da im to pođe za rukom.

Najbliži su bili 2020. godine kada su stigli do finala, no tamo ih je s minimalnih 1:0 zaustavio minhenski Bayern.

Zbog prošlosezonskog ispadanja u osmini finala ovog takmičenja, i pored toga što je osvojio francusku ligu, bivši je postao trener Mauricio Pochettino.

On je sada za argentinske medije ispričao kako je francuski prvak opsjednut Ligom prvaka, te da je sve osim osvajanja tog takmičenja za njih neuspjeh.

"Sve je fokusirano na Ligu prvaka, a ponekad to može biti malo ometajuće", rekao je Pochettino za argentinski list Infobae, pa nastavio:

"Čini se da ti zahtjevi postoje samo u pripremama za evropske utakmice, a ostala takmičenja se uzimaju zdravo za gotovo zbog PSG-ove superiornosti koju ima."

Oglasi

"Liga prvaka je opsesija i sve osim osvajanja Lige prvaka je jednako neuspjehu", zaključio je argentinski stručnjak i sada već bivši trener PSG-a. 

Vratio se malo i na revanš utakmicu protiv Real Madrida u kojoj je PSG vodio 0:1 (ukupno 0:2), a onda je Karim Benzema postigao hat-trick i odveo Real dalje. Prvi gol je Francuz postigao nakon velike greške Donnarumme.

"Mislim da je bio prekršaj i da je VAR provjeren, sada bismo razgovarali o nečem drugom... eliminaciji Real Madrida," rekao je Pochettino vrlo samouvjereno.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pochettino, koji je trenutno u svom domu u Barceloni, čekajući ponude za posao, ipak je rekao kako vjeruje da je PSG učinio pravu stvar što je stavio all-in kako bi zadržao Kyliana Mbappea u klubu.

Ipak, drži se stava da je njegov sunarodnjak Lionel Messi ipak najbolji fudbaler na svijetu u ovom momentu. 

Top Komentari

korona
A sta bi ti da imas platu svemirsku i zvjezde u klubu a da ne bude pritiska ti i jesi trener za klubove sa malim ocekivanjima kao ttottenham prevelik je zalogaj za tebe bio sa onakim timom i 3-1 protiv Reala da ispadnes
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi