PSG prekinuo najduži post u historiji Lige prvaka
Foto: EPA

Nakon 110 odigranih utakmica izborili finale

PSG prekinuo najduži post u historiji Lige prvaka

S. Bošković

PSG je večeras u Lisabonu savladao RB Leipzig u polufinalu Lige prvaka rezultatom 3:0, te se tako plasirao u finale istog takmičenja.

Parižani su večeras izgledali sjajno i činilo se da su bez muke savladali njemački tim.

Ovo je PSG-u prvo finale Lige prvaka u historiji, te se čini da ova generacija igrača u Parizu nikad neće biti zaboravljena, pogotovo ako i u finalu dođu do trijumfa.

No, PSG je ekipa kojoj je bilo potrebno najviše utakmica da dođu do finala elitnog evropskog klupskog takmičenja. Naime, tek nakon 110 odigranih mečeva u Ligi prvaka ili u prošlosti Kupa evropskih prvaka ovaj klub je došao do finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Time su izbili na vrh ove, pa malo i neslavne, liste, a s prvog mjesta su skinuli Arsenal koji je do finala došao u 20 utakmica manje, devedeset. Arsenal je ovaj broj utakmica odigrao u periodu između 1971. - 2006. godine, a Topnicu su u finalu poraženi od Barcelone rezultatom 2:1.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi