PSG pronašao način da zadrži Mbappea: Spreman ugovor koji će nadmašiti sve

Ništa od odlaska u Real Madrid?

PSG pronašao način da zadrži Mbappea: Spreman ugovor koji će nadmašiti sve

Endin Čaušević

Kylian Mbappe već neko vrijeme povezuje se s odlaskom u Real Madrid, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Mladi francuski napadač s Parižanima ima ugovor do ljeta 2022. godine i nije tajna da PSG želi produžiti saradnju. No, Mbappe je odbijao pregovore i sve više se govorilo o tome da na ljeto sigurno ide u Real Madrid.

Kraljevski klub je u nekoliko navrata kontaktirao Mbappea i ponudio mu dolazak na Santiago Bernabeu, ali on još uvijek nije donio odluku. Ipak, L'Equipe piše da je PSG spremio novi ugovor za Mbappea kojeg on neće moći odbiti.

Parižani su spremni čak da ga učine najplaćenijim igračem u klubu čime bi nadmašio i Neymara. Mbappe trenutno zarađuje 370.000 funti sedmično, a ta bi cifra narasla na nevjerovatnih 750.000 funti sedmično.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe bi potpisom novog ugovora godišnje inkasirao 41 milion funti što je zaista nevjerovatno s obzirom da ima tek 21 godinu. Neymar je trenutno najplaćeniji sa 600.000 funti, ali je jasno da je Mbappe sada prioritet za klub.

U Parizu vjeruju da će ovim osigurati njegov ostanak još nekoliko godina jer mu Real Madrid ne nudi ni blizu toliko novca. Ukoliko pristane da potpiše novi ugovor onda će na Parku Prinčeva ostati do ljeta 2024. godine.

Top Komentari

Samo_Realan
U bliskoj budućnosti će osnivati i razvijati kriminalne organizacije koje ce biti namjenjene za kidnapovanje fudbalera
2 2
Tuba88
Mbappe i neymar nema veze da imaju jos toliko igraca tok kalibra, u Dortmund ce se izgubit jer je Dortmund kod Kuce pre Jak za igrace koji se vise Sminkaju i gledaju na svoj IZGLED a ne na Fudbal
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi