Tuchel nakon posljednjeg incidenta poslao poruku Mbappeu i upozorio mladog Francuza
Tuchel je poručio Mbappeu da mora poštovati njegove odluke

Trener PSG-a je bio jasan

Tuchel nakon posljednjeg incidenta poslao poruku Mbappeu i upozorio mladog Francuza

S. Pašalić

PSG će večeras na Parku Prinčeva ugostiti Galatasaray u okviru 6. kola grupe A Lige prvaka.

Parižani su već osigurali prvo mjesto u grupi i prolazak u nokaut fazu, ali će željeti ostvariti i petu pobjedu u ovom takmičenju ove sezone.

Trener PSG-a, Thomas Tuchel je govorio uoči ovog meča i pored ostalog se dotakao situacije koja se desila prošlog vikenda.

Naime, Parižani su savladali Montpellier sa 3:1 u gostima u 17. kolu Ligue 1, ali se dosta pričalo o ponašanju Kyliana Mbappea.

Tuchel je odlučio da u 91. minuti izvede iz igre mladog igrača kojem se to nije svidjelo, a dok mu je Nijemac objašnjavao svoj potez, Mbappea to uopšte nije zanimalo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ima poseban način razmišljanja. Kada osvajate trofeje i imate njegov talent, ne želite biti zamijenjeni, ali on mora poštovati moje odluke i pokazati poštovanje prema igraču koji ga zamjenjuje", rekao je Tuchel na press konferenciji uoči meča protiv Galatasaraya.

Nijemac je nakon toga istakao da je vrlo brzo zaboravio incident sa Mbappeom i da to nije shvatio lično.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi