PSG razbio St. Etienne, Mbappe postigao dva gola, Neymar promašio penal
Neymar i Mbappe su večeras sjajano sarađivali

Brazilac je upisao dvije asistencije, ali nije uspio postići gol

PSG razbio St. Etienne, Mbappe postigao dva gola, Neymar promašio penal

S. Pašalić

PSG je u 18. kolu Ligue 1 stigao na gostovanje kod ekipe St. Etiennea i slavio sa visokih 4:0.

Parižani su već u 9. minuti stigli do vodstva kada je Leandro Paredes natrčao na jednu odbijenu loptu i sa 20-tak metara postigao sjajan gol za 1:0.

U 25. minuti su se domaći našli u još većim problemima nakon što je Aholou dobio crveni karton zbog oštrog starta na Paredesu.

Gosti su do kraja poluvremena uspjeli da iskoriste brojčanu prednost na terenu i u 43. minuti su stigli do 2:0 kada je Mbappe na asistenciju Neymara postigao gol.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U nastavku je Neymar u 62. minuti mogao povisiti na 3:0, ali je promašio penal, ali je zato Icardi deset minuta kasnije ipak povisio prednost Parižana.

Do kraja je PSG uspio postići još jedan gol, a strijelac je ponovo na asistenciju Neymara bio Mbappe u 89. minuti za konačnih 4:0. Parižani su tako iskoristili kiks Marseillea i sada povećali svoju prednost na tabeli na sedam bodova, ali imaju i utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi