PSG se iživljavao nad Bordeauxom
Foto: EPA

Šest komada u mreži gostiju

PSG se iživljavao nad Bordeauxom

E. Škorić
Teme:

U meču osmog kola francuske Lige 1 PSG je deklasirao Bordeaux sa visokih 6:2.

Kada nije uspio Bayern prije nekoliko dana, kako bi onda Bordeaux mogao da parira artiljeriji pariških zvijezda? 

Neymar je majstorski, iz slobodnjaka, u petoj minuti načeo mrežu gostiju, koji su odmah uvidjeli šta ih čeka. U 12. minuti sjajna akcija domaćih, da bi na kraju Cavani povisio na 2:0.

U 21. minuti već je bilo 3:0, Meunier je pogodio, a ubrzo su smanjili gosti preko Sankharea.

Do kraja prvog dijela bilo je 5:1. Neymar u 40. minuti donosi Parižanima 4:1 s penala, a u finišu prvog dijela Draxler je bio precizan. U nastavku samo jedan pogodak. Draxler se revanširao Mbappeu za asistenciju, pa je talentovani Francuz u 58. ovjerio ionako visoku pobjedu svog tima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Uspio je Bordeaux u završnici do još jednog gola, pošto je Malcom bio uspješan realizator najstrože kazne za goste.

Poslije nepotpunog osmog kola PSG je prvi sa 22 boda, Monaco ima 19, a Bordeaux 15 bodova. Ovo je, inače, trebao da bude derbi jer su igrali prvi i treći na tabeli, no očigledno je razlika u kvaliteti ogromna. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi