PSG se kockao do kraja, ali na kraju ipak slavio protiv Angersa

Tek druga pobjeda Parižana u posljednjih sedam utakmica

PSG se kockao do kraja, ali na kraju ipak slavio protiv Angersa

S. Pašalić
Teme:

PSG je u 36. kolu francuskog prvenstva savladao Angers u gostima sa 2:1.

Parižani su u posljednje vrijeme u jako lošoj formi te su u posljednjih šest utakmica upisali samo jednu pobjedu, te dva remija i tri poraza pa su u ovoj utakmici željeli prekinuti taj niz.

Neymar je ponovo zaigrao od prve minute i u 20. minuti doveo PSG u vodstvo kada je Dani Alves ubacio loptu u šesnaesterac Angersa, a Brazilac je pogodio za 1:0.

Angers je pružao dobar otpor lideru na tabeli, ali je u 58. minuti primio i drugi gol nakon što je Neymar ovaj put asistirao, a Di Maria sa peterca glavom poslao loptu u mrežu za 2:0.

PSG je držao ovu prednost do 87. minute kada je Marquinhos u svom šesnaestercu napravio faul, a glavni sudija mu je pokazao crveni karton i dosudio je penal za Angers.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Buffon je odbranio penal Taitu, ali se lopta odbila do igrača PSG-a koji je zatim postigao gol za 2:1.

PSG je sa ovom pobjedom došao na 88 bodova dva kola prije kraja prvenstva, a već davno su Parižani osigurali naslov prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi