France Football: PSG počeo pregovore o transferu Edina Džeke!
Edin Džeko ove sezone nije blistao. Imao je nešto skromnije partije, ali je i dalje veoma tražen fudbaler (Foto: EPA)

Parižani ponovo žele Dijamanta

France Football: PSG počeo pregovore o transferu Edina Džeke!

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko (33) vjerovatno će u  ljetnom prelaznom roku napustiti Romu.

Rimski tim je spreman prodati 33-godišnjeg napadača, koji je u prethodne četiri godine bio prvi izbor u vrhu napada, a interes za njegovim uslugama je ogroman.

Niko se ne osvrće na činjenicu da Džeko ima 33 godine. Smatraju ekipe da im on može još puno toga ponuditi, a ponovo interes za njegovim uslugama pokazuje francuski prvak PSG.

Parižani su u potrazi za napdačem. Izvjesno je kako će se ovog ljeta riješiti usluga Urugvajca Edinsona Cavanija, a nakon što je propala mogućnost razmjene sa Romom, sada ga PSG želi dovesti transferom.

France Football tvrdi da je PSG spreman da uputi ponudu za bh. fudbalera i da će se to ovog ljeta i desiti. Sportski direktor Svetaca Antero Henrique već je započeo razgovore o transfer, pa bismo Džeku na kraju ipak mogli gledati u dresu francuskog prvaka.

Lista klubova koji žele Dijamanta tako je postala još veća. Inter je bio favorit za njegov potpis, tu je interes Borussije iz Dortmunda i RB Leipziga, pa odluka bh. fudbaleru neće biti nimalo lagana.

Roma sa druge strane za njegove usluge traži 20 miliona eura. Za sada je PSG jedini koji bez problema želi platiti ovu cifru i bit će zanimljivo vidjeti šta će se na kraju desiti sa Džekom.

Džeko: Ušao sam u historiju, a nisam osvojio ništa

Roma će za vikend dočekati Juventus, a u biltenu AS Roma Match Program kojim se najavljuje taj meč može se pročitati opširan intervju s Džekom.

"Utakmica s Juventusom je uvijek važna, i za njih koji će imati dosta motiva. Ronaldo želi biti prvi strijelac. U italijanskom prvenstvu niko ti ništa neće pokloniti, ali mi do kraja trebamo osvojiti devet bodova i vidjet ćemo".

Roma je ove sezone odigrla 45 utakmica u svim takmičenjima, a otkrio je onu koju bi volio ponovo odigrati.

"Puno je onih koje bi želio ponovo igrati, možda onu u Ligi šaampiona protiv Porta više nego ostale. U prvenstvu bi ponovo odigrao drugo poluvrijeme gostovanja u Bergamu, da smo tada pobijedli sada bi naša pozicija na tabeli bila drugačija".

Komentarisao je i svoj učinak ove sezone. Na 37 mečeva zabio je 13 golova i upisao 10 asistencija. Istakao da je mogao i bolje.

"Nisam zadovoljan, trebalo je biti bolje kako za mene tako i za tim. Međutim, prošlost se ne može promijeniti. Trebamo dati sve da se plasiramo u Ligu prvaka, ali to neće biti lagano jer smo dosta poena ostavili pored puta."

Nakon nepune četiri sezone popularni Dijamant je zabio 86 golova u dresu Rome i tako postao osmi najbolji strijelac te je ispisao dio historije rimskog kluba.

"Da, ali nisam ništa osvojio. Čudno je kada uđeš u historiju i ne osvojiš ništa. Trebali smo biti bolji i za ove četiri godine osvojiti nešto. Ove sezone smo trebali biti bolji u Kupu Italije obzirom da je Juventus bio najjači u prvenstvu. Nismo uspjeli i ja sam prvi koji je razočaran".

Istakao da ja ima poseban odnos s Rimom te da mu je utakmica s Barcelonom najljepše sjećanje u dresu Rome.

"Uvijek sam govorio da sam sretan u Rimu i da se moja porodica ovdje dobro osjeća. Rim će za mene uvijek biti važan i kada se oprostim od fudbala. Utakmica s Barcelonom je sigurno najljepša, ne mogu reći ništa drugo. Nevjerovatna i prekrasna noć".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj je poručio da se u fudbalu nikad ne smije reći "to se ne može desiti".

"Trebamo vjerovati u plasman u Ligu prvaka, ako ne vjerujemo onda je teško. Trebamo osvojiti devet poena inače nema bodova. U fudbalu se sve može desiti, vidjeli smo još jednom šta je Liverpool uradio u Ligi prvaka. U fudbalu se nikad ne smije reći 'ne može se desiti'", poručio je Džeko za kraj.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi