PSG spremio Tuchelu "poklon" od 120 miliona eura
Foto: EPA

Žele Eriksena

PSG spremio Tuchelu "poklon" od 120 miliona eura

M. Šljivak

Francuski PSG i ovog ljeta će očigledno biti veoma aktivan na tržištu.

Nakon što su prošlog ljeta izdvojili 222 miliona eura za Neymara, čime su srušili transfer rekord, uskoro će morati da izdvoje i 180 miliona eura za Kyliana Mbappea koji je ovu sezonu odigrao kao posuđen igrač iz Monaca.

Pored isplate za Mbappea, čelnici PSG-a žele napraviti još jedan transfer vrijedan više od 100 miliona eura, a Englezi tvrde da francuski prvak ima namjeru ponuditi Tottenhamu i do 120 miliona eura za fantastičnog Danca Christiana Eriksena.

On je navodno prva želja novog trenera Thomasa Tuchela koji će u narednoj sezoni naslijediti Unaija Emeryja na klupi pariške ekipe i Eriksen bi mu trebao biti poklon za dobrodošlicu.

Sjajni 26-godišnji veznjak u dresu Spursa igra zaista odlično. Bez dileme je jedan od najboljih igrača na Starom kontinentu i bilo je očekivano da će na adresu tima iz Londona stići velike ponude za njega.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ponuda PSG-a je svakako veoma primamvljiva, ali interes za Eriksena pokazuju Barcelona i Real i biće interesantno vidjeti šta će se dešavati na ljetnoj pijaci kada je u pitanju ovaj fudbaler.

Eriksen je u tim iz Sjevernog Londona stigao 2013. godine iz Ajaxa za 15 miliona eura. Ove sezone je pokazao sav svoj talenat, a postigao je 14 golova i 12 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi