Tottenham rutinski sačuvao četvrto mjesto, Liga prvaka je realnost
Mnogo su veće šanse da Spursi sezonu okončaju na trećem, nego na petom mjestu.

Lagan trijumf protiv Watforda

Tottenham rutinski sačuvao četvrto mjesto, Liga prvaka je realnost

U posljednjoj utakmici 36. kola Premier lige, Tottenham je na svom terenu savladao Watford rezultatom 2:0 i tako se učvrstio na četvrtoj poziciji koja vodi direktno u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Tottenham je od početka susreta nametnuo svoj tempo, a do vodstva je stigao na vrijeme. Igrao se 16. minut kada je Dele Alli pospremio loptu u mrežu za 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

Odmah na početku drugog dijela, Kane je na asistenciju Trippiera zabio za 2:0 što se na kraju ispostavilo i konačnim rezultatom susreta, iako su i jedni i drugi do kraja utakmice imali po nekoliko prilika.

Tottenham ostaje na četvrtom mjestu i sada ima 71 bod, pet više u odnosu na Chelsea koji je petoplasirani tim tabele. Do kraja sezone su ostala još tri kola i teško je vjerovati da će Spursi prokockati solidnu bodovnu zalihu i prepustiti svoje mjesto u Ligi prvaka prošlogodišnjem engleskom šampionu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čak je mnogo realnije očekivati da Spursi sezonu završe na trećem mjestu s obzirom da imaju samo bod manje od Liverpoola, ali i utakmicu manje.

S druge strane, Watford je u sigurnoj zoni na 13. mjestu sa 38 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi