Salzburg se u zadnjim satima prelaznog roka pojačao iz PSG-a
(Foto: EPA)

Bernede potpisao dugogodišnji ugovor

Salzburg se u zadnjim satima prelaznog roka pojačao iz PSG-a · Zvanično

Iako je zimski prelazni rok u najjačim evropskim ligama završen zadnjeg dana januara, u Austriji je trajao do danas popodne.

U zadnjim satima prelaznog roka u Austriji tamošnji velikan Salzburg se uspio pojačati i to iz PSG-a.

Naime, mladi veznjak Antoine Bernede je danas zvanično postao fudbaler Salzburga, a iz njegovog novog kluba su poručili da je 19-godišnjak potpisao "dugotrajni" ugovor.

Špekuliše se da je PSG bez naknade pustio Bernedea u Salzburg, ali da je u ugovor o transferu ugrađena klauzula po kojoj bi Parižanima trebalo pripasti 20% od eventualnog sljedećeg transfera mladog veznjaka.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Bernede je PSG napustio u potrazi za boljom minutažom, a pored Salzburga za njegove usluge su bili zainteresovani još neki klubovi poput Anderlechta i Ajaxa.

Inače, Antoine Bernede je ove sezone upisao tek dva nastupa za PSG u Ligue 1. Upisao je i 17 minuta u francuskom Superkupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi