Pochettino, Leonardo i Al Khelaifi odlučili: PSG prodaje sedmoricu igrača u januaru

Svi idu na listu

Pochettino, Leonardo i Al Khelaifi odlučili: PSG prodaje sedmoricu igrača u januaru

Edmir Škorić
Teme:

PSG je spreman da proda nekoliko igrača tokom januarskog prijelaznog roka.

Trenutno trener Mauricio Pochettino na raspolaganju ima čak 33 igrača i to se čini previše. Klub sprema čistku, riješit će se nekih igrača, kako bi se rasteretio budžet, ali i kako bi se smanjio igrački kadar.

Prema L'Équipeu, i sportski direktor Leonardo i vlasnik kluba Al Khelaifi u januaru žele da prodaju nekoliko igrača, a među najistaknutijim je argentinski napadač Mauro Icardi.

Iako se radi o vrhunskom golgeteru, Icardi nema mjesta u napadu i dobija jako malo prostora za igru pored Neymara, Mbappea, Messija i Di Marije.

U Parizu žele da zarade 50 miliona eura prodajom bivšeg igrača Intera, no ta cijena sada izgleda previsoka s obzirom na slabu formu Argentinca.

Abdou Diallo je jedan od onih koji će se naći na transfer listi. Uz dolazak Nuna Mendesa i oporavak Bernata, praktički za Dialla nema mjesta, a uz to ima problema s povredama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Treći na listi otpisanih je Kurzawa, koji je neshvatljivo u početku pandemije koronavirusa dobio novi ugovor. Takođe, mogao bi da ide i desni bek Colin Dagba, a u januaru se namjerava klub riješiti i Rafinhe, koji je povrijeđen od oktobra, te trećeg golmana Sergija Rica.

Eric Junior Dina-Ebimbe je jedan od talentovanih mladih igrača PSG-a, no navodno ni za njega više nema mjesta na Parku Prinčeva i bit će na transfer listi za januar.

Top Komentari

Emin_Podzic
Ovaj paris je cista propast na kraju ce propast jer pokusavaju spojit ne spojivo kao sto je perez napravio galaktikose previse zvijezda u jednom timu nije bas dugo trajalo
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi