Mbappe i Messi imali svoju noć, RB Leipzig nastavlja evropski put
FOTO: EPA

Grupa A - Liga prvaka

Mbappe i Messi imali svoju noć, RB Leipzig nastavlja evropski put

H. Zilić

Okončano je takmičenje u grupi A za ovu sezonu Lige prvaka.

U večerašnjim duelima trijumfe su ostvarili domaće ekipe.

PSG je bio ubjedljiv protiv Club Bruggea i slavio sa 4:1. Po dva gola za Parižane postigli su Mbappe (2', 7') i Messi (38', 76' penal).

Za goste i Belgije strijelac je bio Rits u 68. minuti meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljiv meč odigrali su RB Leipzig i Manchester City, a domaćini su slavili sa 2:1. Poveo je RB sa 1:0 golom Szoboszlaija u 24 minuti, a na 2:0 povisio je Silva u 71. minuti. Gol za goste dao je Mahrez, a igrala se 77. minuta.

Manchester City je pobjednik grupe sa 12 osvojenih bodova, PSG je drugi sa 11 i ove dvije ekipe idu u nokaut fazu Lige Prvaka. RB Leipzig je završio kao trećeplasirani i svoj put će nastaviti u šesnaestni finala Evropa lige, dok je Club Brugee završio na posljednjem mjestu sa četiri boda i za njih je evropska avantura ove sezone završena.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1606950187
lik se vraca na sredino po loptu i opet Zabija golove nije bitno koliko ali opet i + negdje gdje moze sutati on asistira
4 2
Strankameprati.
Tesko je bilo imat svoju noc protiv ekipe koja je primila 16 golova u 5 utakmica..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi