Poruka na vratima, koferi u rukama - Neymar spreman za veliki korak!
Neymar je navodno donio veliku odluku da će mu ovo biti posljednja sezona u dresu PSG-a i spreman je otići (Foto: EPA)

Navijači dobijaju ono što žele

Poruka na vratima, koferi u rukama - Neymar spreman za veliki korak!

M. Šljivak

Zvijezda PSG-a Neymar (31) spreman je napustiti redove pariškog kluba. Brazilac je prelomio u odluci o odlasku nakon uvreda i kućne posjete od strane navijača ovog kluba prije nekoliko dana.

Neymar je spreman napustiti PSG nakon šest godina boravka u klubu. Brazilac je na žestokom udaru navijača kluba koji su ga prije nekoliko dana brutalno izvrijeđali na protestima, te su mu čak došli ispred kućnih vrata tražeći da ode iz kluba.

"Neymar odlazi", vikale su pristalice PSG-a ispred doma brazilske fudbalske zvijezde smatrajući ga odgovornim za sve loše što se dešava u njihovom klubu.

Čini se kako su na kraju u svojoj namjeri uspjeli. Relevo otkriva kako Neymar ozbiljno razmišlja o odlasku iz PSG-a nakon svega što se dogodilo jer je svjestan da će u budućnosti biti pod velikim pritiskom.

On se već povezuje s određenim klubovima. Newcastle i Manchester United su najčešća imena koja su u opticaju i vidjet ćemo šta će se desiti s brazilskim fudbalerom.

Oglasi

Neymar je za klub iz Pariza vezan bogatim ugovorom do ljeta 2025. godine. Ako žele da ga otjeraju morali bi mu isplatiti oko 100 miliona eura, a Brazilac bi vjerovatno bez previše problema pronašao novi klub.

Brazilac je, podsjetimo, stigao u PSG 2017. godine iz Barcelone. Plaćen je i danas rekordnih 222 miliona eura, no ovu plaćenu cifru nikada nije opravdao i dosta puta je zbog povreda propuštao utakmice.

Ovu sezonu Neymar je okončao s 29 odigranih utakmica uz učinak od 18 golova i 17 asistencija. Za šest godina brazilski fudbaler je nastupio u 173 utakmice uz 118 postignutih golova i 77 asistencija.

Povrede su ga međutim onemogućile da pokaže sve što zna. Po navijačima PSG-a on je dosta glumio, iskazivao je nepoštovanje prema njima i klubu i zbog toga mu žele vidjeti leđa.

Oglasi

Potpuni preokret politike u PSG-u - Od ovog ljeta više ništa neće biti isto

Francuski prvak PSG navodno je odlučio krenuti posve drugim putem u budućnosti. Klub više neće potpisivati najveće svjetske zvijezde koje će pokvariti odnose u svlačionici i postavljena su određena pravila po kojima će se dovoditi igrači.

PSG se našao u ozbiljnim problemima ove sezone. Velike zvijezde napravile su potpuni haos u svlačionici i jednostavno je previše ega na istom mjestu kada su u istom timu Kylian Mbappe, Lionel Messi, Neymar, Sergio Ramos...

Francuski velikan od narednog ljeta je odlučio krenuti drugim putem. Lionel Messi odlazi iz kluba, želja je da i Neymara nekako prodaju, a vrlo je moguće da će još nekoliko fudbalera napustiti Park Prinčeva.

Klub se odlučio krenuti potpuno drugim putem. Odlučili su kako više neće potpisivati velike zvijezde koje bi mogle pokvariti odnose unutar svlačionice i rukovodstvo je postavilo određena pravila za dovođenje igrača.

Ugledni list L'Equipe navodi kako su sada u klubu tri glavna pravila pri dovođenju igrača. Moraju biti mladi igrači, prednost će imati Francuzi, a posebno će se gledati je li potencijalno pojačanje timski igrač.

U Parizu očigledno više ne žele gledati velike egoiste. Plan je da se tim gradi oko Kyliana Mbappea koji će biti prva zvijezda, a ostatak ekipe će mu biti pomoćnici.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je prethodnih godina imao velika ulaganja. Silno su željeli trofej Lige prvaka, ali osim jednog finala pod vodstvom Thomasa Tuchela, kojeg su izgubili od Bayerna (1:0), ništa značajno u Evropi nisu napravili.

Sada će krenuti drugačijim putem. Više ništa u Parizu neće biti isto i vidjet ćemo kako će izgledati novi početak pariškog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi