Liverpool i PSG "zagrizli" za istog igrača - Redsi su već u prednosti

Goncalo Inacio želja Engleza i Francuza

Liverpool i PSG "zagrizli" za istog igrača - Redsi su već u prednosti

E. Ganibegović

Kako se ljetni prijelazni rok bliži, tako se povećava broj transfer špekulacija. Najnovije su vezane za Liverpool i PSG jer ova dva tima žele istog igrača.

Nakon ispadanja u osmini finala Lige prvaka, Liverpool i PSG žele da naprave određene izmjene u igračkom kadru, te su bacili oko na identičnog fudbalera.

U pitanju je 21-godišnji portugalski stoper, Goncalo Inacio. On trenutno nastupa za lisabonski Sporting, ali veoma lako bi na ljeto mogao promijeniti sredinu.

Ugovor s timom iz glavnog grada Portugala ima do ljeta 2026. godine, pa će klub koji ga želi dovesti morati odriješiti kesu i platiti nekoliko desetina miliona eura.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CgNd1gYsu12/[/instagram]

Kako inostrani mediji prenose, u utrci za njegov potpis trenutno vodi Liverpool koji je već konkretno pregovarao, dok je PSG samo pokazao interes.

Oglasi

Njegova vrijednost prema Transfermarktu je 25 miliona eura, no prema portugalskim medijima, Sporting će tražiti 20 miliona više od toga.

Inacio je ove sezone nastupio na 48 utakmica za Sporting u svim takmičenjima i postigao tri pogotka uz tri asistencije.

U martu je debitovao i za reprezentaciju Portugala, a u mlađim selekcijama ove zemlje nastupio je 19 puta uz jedan postignut pogodak. 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Portugalska liga, iako jedna od najboljih u Evropi, nije toliko praćena, pa bi dolazak u PSG, a naročito u Liverpool, za ovog mladog igrača predstavljao dolazak na veliku scenu.

Vrlo vjerovatno ćemo ga u junu gledati i protiv naše reprezentacije u Lisabonu, ali i u oktobru kada Portugal stiže u Zenicu u kvalifikacijama za EURO. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti