PSG u drugom poluvremenu slomio otpor Amiensa

Sigurna pobjeda gostiju

PSG u drugom poluvremenu slomio otpor Amiensa

S. Mlaćo
Teme:

U prvom susretu današnjeg programa francuskog prvenstva lider PSG je slavio sigurnu pobjedu na gostovanju kod Amiensa.

Bilo je 3:0 za PSG, iako su mreže nakon prvog poluvremena mirovale. Ipak, u 57. minuti gosti dolaze do vodstva. Strijelac je sa 11 metara bio Cavani. Novi pogodak u mreži Amiensa vidjeli smo u 70. minuti kada Cavani sjajno pronalazi Mbappea, a ovaj rutinski matIra domaćeg golmana.

Konačni 3:0 postavio je u 79. minuti Marquinhos. Asistent je uz dosta sreće bio Draxler, a Marquinhosu je ostao lakši dio posla.

Treba istaći da su domaći od 66. minute igrali sa deset igrača s obzirom da je isključenje zaradio Adenon, što je svakako olakšalo posao aktuelnom lideru.

Ligue 1, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Amiens - PSG 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije