PSG u sjajnoj utakmici savladao Chelsea

Golovima Ibrahimovića i Cavanija

PSG u sjajnoj utakmici savladao Chelsea

PSG je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka pred svojim navijačima savladao Chelsea rezultatom 2:1 i tako ostvario minimalnu prednost pred put na revanš u London.

PSG je u prvih petnaestak minuta napravio nevjerovatan pritisak, a fudbaleri Chelseaja su jedva dolazili do daha. Kako je vrijeme odmicalo, još uvijek aktuelni prvak Engleske je uspostavio terensku inicijativu i umalo stigao do vodstva. Igrao se 23. minut kada je Costa imao fantastičnu šansu. Napadač Chelseaja je sa svega nekoliko metara udaljenosti od gola šutirao glavom, ali se ispriječio fenomenalni Trapp. Golman PSG-a je odbranio njegov pokušaj, a lopta se na kraju odbila od prečku i propala je odlična prilika za goste 

Domaći su poveli u 39. minuti, kada je Zlatan Ibrahimović pogodio iz slobodnog udarca. Lopta je na putu do gola okrznula Mikela, te prevarila Courtoisa. Šest minuta kasnije, upravo je Nigerijac vratio stvari na početak i matirao Trappa za 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena. 

Parižani su od starta drugog poluvremena krenuli ofanzivno ka golu Courtoisa. Imali su domaći nekoliko sjajnih prilika preko Di Marije i Lucasa, ali je Belgijanac na golu Chelseaja naprosto briljirao. Defanzivci Chelseaja su sredinom drugog poluvremena bili na pravim mukama, ali su uspjeli izdržati silovite napade i pokušaje PSG-a.

Chelsea je u 77. minuti mogao do potpunog preokreta. Oscar je iznenada izbio pred Trappa ali je u posljednjem trenutku zaustavljen, da bi samo minut nakon toga stigla kazna.

Tek što je ušao u igru, Edinson Cavani je uspio savladati Courtoisa i to nakon magične asistencije Angela Di Marije. Urugvajski napadač se sjajno snašao i donio PSG-u novo vodstvo.

U posljednjih desetak minuta nije bilo prevelikih šansi, pa je ova sjajna utakmica na kraju zasluženo pripala PSG-u. Domaći tim je većim dijelom susreta bio bolji rival, ali je sve još uvijek otvoreno i nema sumnje da nas očekuje zanimljiv revanš na Stamford Bridgeu.

Liga prvaka, 1/8 finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSG - Chelsea 2:1 (Ibrahimović 39', Cavani 78' - Mikel 45+1')



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi