Transparenti na Parku prinčeva i riječi o Gazi koje će šokirati Francusku - ubrzo su uklonjeni

Tokom utakmice Lige prvaka

Transparenti na Parku prinčeva i riječi o Gazi koje će šokirati Francusku - ubrzo su uklonjeni

Edmir Škorić
Teme:

Na Parku prinčeva igra se jedan od najuzbudljivijih mečeva večeri u Ligi prvaka, a sastaju se PSG i Milan.

Okršaj evropskih velikana donio je jedan pogodak u prvih 45 minuta, a strijelac je bio Kylian Mbappe za vodstvo Parižana.

Duel u Parizu privukao je veliku pozornost, baš kao i poruka pariških ultrasa na transparentima iza gola. Oni su imali šta da kažu povodom nesretnih sukoba na Bliskom istoku, ali i nedavnog terorističkog napada u Francuskoj kada je ubijen profesor francuskog jezika.

"Bliski istok: Neka sve nevine žrtve počivaju u miru. Ratni zločin u Gazi, šta radi međunarodna zajednica?", jedna je od poruka koja se odnosila na izraelsko-palestinske sukobe, dok je u drugoj pisalo:

"Pariz je protiv svih oblika terorizma. Ne dirajte naše nacionalno obrazovanje. RIP gospodine Dominique Bernard".

Oglasi

Za one koji nisu upućeni, Dominique Bernard je 57-godišnji profesor francuskog jezika koji je nedavno ubijen tokom terorističkog napada u Francuskoj.

Inače, transparenti posvećeni žrtvama u Gazi ubzro su uklonjeni sa tribina. Navijači PSG-a bili su odlučni da podrže Palestince i donekle su uspjeli u tome, a onda su zaštitari reagovali i natjerali ih da maknu poruku o Gazi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se same utakmice tiče, već na početku drugog dijela PSG je udvostručio vodstvo, a strijelac je bio Ousmane Dembele, no ubrzo je VAR poništio slavlje Francuza, ali je njegov sunarodnjak Kolo Muani u 53. bio precizan za 2:0, što je i dalje aktivan rezultat.

Parižani bi mogli doći do jako bitne pobjede, a interesantno da velikan iz Milana još nije postigao gol ove sezone u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi