Oboren je svjetski rekord! Igrač Barcelone ispalio projektil od 230 km/h i pocijepao mrežu!

Fermin Lopez je novi rekorder

Oboren je svjetski rekord! Igrač Barcelone ispalio projektil od 230 km/h i pocijepao mrežu!

Eldar Ganibegović

Utakmica Barcelone i Shakhtara ostat će upamćena po tome što je postignut gol koji je ušao u historiju fudbala. Naime, radi se o najbržem šutu koji je završio u mreži protivnika. Jasno, ako je vjerovati onome što je objavila Barcelona. Sačekat ćemo i zvaničnu potvrdu.

Barcelona je večeras u 3. kolu grupne faze Lige prvaka na svom terenu s 2:1 savladala ukrajinski Shakhtar i stigla na korak od plasmana u osminu finala elitnog takmičenja.

Fermin Lopez je u 28. minuti pogodio prečku kada je Ferran Torres odbijenu loptu poslao u mrežu za vodsto Blaugrane, no samo osam minuta kasnije Fermin Lopez ipak postiže pogodak.

Upravo mu je Ferran Torres dodao loptu, a ovaj je ispalio projektil u mrežu tima iz Donjecka za 2:0 na semaforu. Gol je to koji je večeras ispisao fudbalsku historiju.

Oglasi

Kako je Barcelona objavila, udarac Lopeza išao je 230 kilometara na sat što je apsolutni rekord kada je fudbal u pitanju. Barem ako govorimo o golovima kojima su izmjerene brzine putanje lopte.

Rekord je do sada držao Ronny Heberson koji je igrajući za Sporting iz Lisabona postigao gol brzinom od 210 kilometara na sat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dakle, možemo reći da Lopez večeras nije samo oborio rekord, nego i zadao ozbiljnu zadaću.

Slijedi Arjen Robben koji je postigao gol šutem od 190 km/h, iza njega je Steven Reid sa 189, sa 188 je na četvrtom mjestu Ronald Koeman, a peti je David Hirst sa 183 km/h.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1692778042
Jel i ovo novi lessi ????
0 0
Koljicfan
Hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi