Teška vremena zahtijevaju teške odluke: PSG već krenuo dalje i postavio sebi dva velika cilja
PSG već razmišlja kako i šta nakon Kyliana Mbappea.

Nema vremena za plakanje

Teška vremena zahtijevaju teške odluke: PSG već krenuo dalje i postavio sebi dva velika cilja

Eldar Ganibegović

Danas je najteži dan za PSG u posljednjih nekoliko godina. Zvanično je saopšteno da najveća zvijezda napušta klub, no vremena za kukanje nema. U Parizu već pripremaju naredne poteze.

Otkako je 2017. godine iz AS Monaca stigao u PSG, Kylian Mbappe je bio glavni igrač kluba. Danas je, međutim, saopšteno da on napušta klub na kraju sezone.

Kako je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora, bio je slobodan da pregovara s drugim timovima. Očigledno je s nekim našao zajednički jezik, a to je vjerovatno Real Madrid, te je donio odluku da ode na ljeto.

PSG se okrenuo Zaire-Emeryju i Simonsu

U Parizu nisu kukali. Odmah su usmjerili pogled u budućnost, te su postavili sebi dva jasna cilja kada već nisu uspjeli ostaviti Mbappea u svojim redovima.

Tako prema novinarima Florianu Plettenbergu i Benu Jacobsu, odnosno prema RMC Sportu, PSG radi na produženju ugovora Xavija Simonsa i Warrena Zaire-Emeryja.

PSG nastavlja usmjeravati pažnju na vrhunske mlade fudbalere koji potencijalno mogu zamijeniti francusku superzvijezdu Kyliana Mbappea.

Oglasi

Xavi Simons (20) je na posudbi u RB Leipzigu do kraja sezone. Do sada je za Nijemce odigrao 30 utakmica, zabio sedam golova i upisao devet asistencija.

Warren Zaire-Emery (17) promovisan je u prvu momčad PSG-a u ljeto 2022. godine, te je do sada upisao 58 nastupa. Ove sezone postao je neprikosnoveni starter u veznom redu te postigao pet golova i dodao šest asistencija. 

Tome svakako treba dodati da je postao i A reprezentativac Francuske. Odmah na debiju je postigao pogodak i doživio povredu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ostaje da se vidi šta će PSG uspjeti da postigne. Simons s Parižanima ima ugovor do ljeta 2027. godine, a Zaire-Emery samo do kraja naredne sezone, odnosno do ljeta 2025. godine.

Top Komentari

Ako su PSG teška vremena , kakva su u bayernu haj oni opet nešto i kupe iz galate , granade hahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi