Španski klub objavio sliku Mbappea u njihovom dresu: "Tic, tac..."

Nije zabranjeno maštati

Španski klub objavio sliku Mbappea u njihovom dresu: "Tic, tac..."

E. Škorić

Kylian Mbappe (25) postao je sportska tema dana nakon što je objavljeno da je upravi PSG-a saopštio da će napustiti klub na kraju sezone.

Sapunica oko Mbappea je nešto što se pratilo mjesecima, pa i godinama. U jednom trenutku je bio korak od prelaska u Real Madrid, pa produžio ugovor s PSG-om, no onda je postalo jasno da je odlučio otići u ljeto 2024. godine.

S obzirom da mu ističe ugovor, Mbappe je imao mogućnost da ode u bilo koji klub koji ispuni njegove financijske zahtjeve. Po svemu sudeći, otići će u Real Madrid, mada postoji niz velikana poput Liverpoola, Barcelone ili Chelseaja koji su spremni da se bore za potpis jednog od najboljih na svijetu.

I dok ga svi već vide u dresu Reala, drugi španski klub ga je već "predstavio". Naime, na zvaničnom profilu Getafea pojavila se objava s Mbappeom u njihovom dresu i sa kratkim opisom: "Tic, tac" čime su poručili da ga čekaju u predgrađu Madrida.

Naravno, svima je jasno da će ostati sve na željama Getafea, kluba koji se godinama bori za opstanak u La Ligi, a navijači ovog tima mahom poručuju da imaju već tako kvalitetnog igrača, označujući Masona Greenwooda koji zaista briljira ove sezone.

Oglasi

Mbappe će ostati pusta želja malog tima iz Madrida, ali svakako mu se Realu nadaju i očekuju ga raširenih ruku. U narednim sedmicama Mbappe bi trebao i službeno potvrditi rastanak sa Parižanima i pritom objaviti ime novog kluba.

Navodno je Barcelona među prvim klubovima koji su kontaktirali Mbappea odmah po saznanju da je odlučio napustiti Pariz, ali ni Katalonce mnogi ne vide kao ozbiljnog kandidata za angažovanje reprezentativca Francuske.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mbappe je od ljeta 2017. godine u Parizu, kada je došao iz Monaca. Ove sezone je na 30 mečeva postigao 31 pogodak i dodao sedam asistencija.

On bi trebao da bude drugo veliko pojačanje za ljetni prijelazni rok u Madridu, budući da je navodno i Alphonso Davies pristao na transfer, nakon što je odbijao produžiti ugovor s Bayernom.

Top Komentari

Ja čuo on hoće samo u Bayern hahahahahaha i Davies će ostati hahahahahahahaha hoće i haland u Bayern hahahahahahahahaha
0 0
Evo i Davies nece sad trenutno ,vec početak sl.sezone hahahahahahaha hahahahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi