Trese se fudbalska planeta: Kylian Mbappe najavio odlazak iz PSG-a!

Trese se fudbalska planeta: Kylian Mbappe najavio odlazak iz PSG-a! · Udarna vijest

Edmir Škorić

Francuski napadač Kylian Mbappe je, kako je objavio The Athletic, Nasseru Al-Khelaifiju danas saopćio da napušta Pariz, no nije rekao gdje odlazi. Mada, pretpostavlja se da je u pitanju Real Madrid.

Mjesecima, pa i godinama traje saga oko budućnosti Mbappea. Dugo smo čekali na ovaj dan i konačno dočekali. Mbappe je vlasnicima PSG-a najavio odlazak na kraju sezone, čime je sada postalo jasno da će u Real Madrid.

Mbappe je iz Monaca 2017. došao u PSG i sada se očito zasitio nastupa u dresu Parižana. Ovo će biti njegov posljednji pokušaj da u gradu svjetlosti osvoji Ligu prvaka, ali je jasno da će takve trofeje od sezone 2024/25 juriti u dresu slavnog Reala. Osim, naravno, ako se ne desi veliki preokret, pa Francuz izabere neki drugi klub.

Real se ne oglašava, no Florentino Perez zadovoljno trlja ruke, jer čini se da će dobiti ono što godinama želi. Mbappe je odbijao da produži ugovor, sada prelomio i objavio da odlazi na kraju ove sezone. Vjeruje se da će, kada se svi detalji završe, vijest o prelasku Mbappea u Madrid objaviti narednih sedmica.

PSG je ljetos dobio ponudu od 300 miliona eura za Mbappea od Al Hilala. Saudijski klub Pro lige dobio je dopuštenje da razgovara s napadačem, ali on je na kraju ostao u PSG-u.

Oglasi

Mbappe je u ljeto 2021. potpisao novi dvogodišnji ugovor koji je uključivao klauzulu produženja od 12 mjeseci za sezonu 2024-25. Međutim, samo je Mbappe mogao pokrenuti to produženje, ne i PSG, a rok za to prošao je 31. jula prošle godine.

Predsjednik Reala Florentino Perez bio je u direktnom kontaktu s Mbappeom i bio je glavna pokretačka snaga iza najnovijeg transfera Reala za igrača koji ih je odbio prije dvije godine, unatoč tome što su u jednom trenutku bili sigurni da je napadač pristao na dolazak.

Mbappe je došao u PSG iz Monaca u ljeto 2017. za 180 miliona eura. Zabio je 243 gola u 290 nastupa u svim takmičenjima u šest i pol godina u klubu. Ove sezone je u svim takmičenjima nastupio 30 puta i postigao 31 gol.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovo je još jedna velika vijest danas za sve Madriđane i navijače Reala, budući da je takođe objavljeno da je postignut dogovor oko dolaska Alphonsa Daviesa iz Bayerna.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Slijedece sezone igraci u bijelim dresovima ce da se pishaju po barceloni. Trese se sve i jedan navijac barcelone. Veceras su sve crkve i dzamije pune navijaca barcelone u molitvi da je ovo laz.
0 2
Chelsea1
Imao je i PSG Lesija i Neymara i ostale Legende pa sta su ostvarili ;)))))))))
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi